Parfumurile de nișă: ce înseamnă și de ce merită să ai unul în colecție

Ai pus ochii pe un parfum care întrece limitele bugetului pe care l-ai aloca pentru o nouă aromă? Suntem aproape siguri că e vorba de un parfum de nișă. Astăzi nu o să încercăm să te convingem să ți-l cumperi cât mai repede, însă vrem să îți facem o scurtă incursiune în lumea aromelor exclusiviste.

Așadar, trebuie să știi că parfumurile se impart în două mari categorii: cele de designer sau clasice și cele de nișă. Nu ne vom opri prea mult la cele clasice – le știi cu siguranță, sunt pe rafturile tuturor magazinelor de cosmetice și, dacă ești un pic mai inițiat în domeniu, poți cu siguranță să le recunoști după miros și cu ochii închiși. Se fabrică în cantități industriale și se vând cam la fel. De cele mai multe ori au parte și de o publicitate pe masură: nu deschizi o revistă fără să vezi reclamele noilor parfumuri de designer lansate.

„Velvet Orchid” de Tom Ford

O creație dramatică și diferită, acest parfum oriental floral se bucură de prospețime ce trezește simțurile, petale dramatice, miere si rom.

  • Note de vârf: miere, mandarină, rom, bergamotă;
  • Note inimă: flori de portocal, magnolie, iasomie, zambilă, trandafir, heliotrop, orhidee, narcisă;
  • Note bază: vanilie, Galeopsis ladanum, velur, mirt, balsam, lemn de santal.

Găsești parfumul aici.

Producția unui singur parfum de nișă poate dura zeci de ani

De cealaltă parte există parfumurile de nișă, cele care provin dintr-o veche tradiție de parfumerie. Producția unui singur parfum poate dura zeci de ani, iar secretul lor este transmis din generație în generație. Sună ca o societate secretă a parfumeriilor. Și nu suntem departe de adevăr. Secretul parfumurilor de nișă este bine păstrat.

Aroma unui parfum de nișă este intensă și diferită pe fiecare om în parte, iar siajul… este deosebit de tentant! Da, un astfel de parfum este mai scump decât unul clasic, și asta pentru că se folosesc ingrediente extrem de înalte și rare din diferite părți ale lumii. Și notele sunt la fel de diferite și neobișnuite. De exemplu: vodcă și șampanie, lemn de gayak și lemn de oud, trufe albe și șampanie, tutun umed și lemn la frig, mirosul unei mașini vechi și melasă de miere. Scump la propriu și la figurat – un singur kilogram de ulei de oud, care se regăsește în multe arome de nișă, poate ajunge să coste și 30.000 de dolari.

Citește și: SKINIMALISM – trendul anului 2021 în în skincare.

Un alt aspect al parfumurilor de nișă este volumul de producție. Unele parfumuri sunt produse într-o cantitate atât de mică încât ajung în buticurile de parfumerie câte una sau două piese pe an. Adesea, în buticuri, clienții fac coadă pentru un anumit parfum. Și pentru cele mai rare capodopere de parfumerie, se face o licitație.

„Histoires de Parfums 1804”, Histories de Parfums

Un parfum care reflectă generozitatea și senzualitatea femeii. Un omagiu adus frumuseții naturale, feminității și eleganței.

  • Note de varf: ananas, piersica, floarea tiare;
  • Note de mijloc: iasomie, trandafir, lacramioare, cuisoare, nucsoara;
  • Note de baza: lemn de santal, paciuli, rasina benzoica, vanilie, mosc;

Găsești parfumul aici.

Parfumurile de nișă deseori sunt unisex

Specialitatea parfumurilor niche este un număr mare de arome unisex, care datorită compozițieie sale, emană arome diferite la femei și la bărbați. Și nu în ultimul rând, un parfum de nișă are în spate o poveste a creatorului care, așa cum am menționat mai sus, își poate dedica ani de zile ca să o transpună într-o aroma.

Amouage – în topul parfumurilor de nișă

Ți-am stârnit curiozitatea? Atunci investește într-un parfum de nișă, trage cu ochiul la cele pe care ți le recomandăm cu toată încrederea. Cum ar fi unul de la Amouage, care începe cu o istorie din anul 1983 în Oman. Sunt considerate până astăzi comoara Orientului Mijlociu, iar ingredientele care sunt utilizate la realizarea acestora sunt cele tradiționale: lemnul de agar, tămâia, moscul, trandafirul și condimentele.  Toate se regăsesc armonios împletite într-o sticluță unică, realizată manual. Mai poți arunca o privire și peste aromele de la Histoires de Parfums, Juliette has a Gun sau Ajmal, pe care le găsești într-o ediție limitată pe elefant.md.

Amouage Epic, Amouage

Parfumierii care au creat Amouage Epic, au reușit să ofere publicului feminin o rețetă excepțională de ingrediente oriental florale. Este cu adevărat o miasmă episcă, ce se desăvârșește prin incipit, intrigă și deznodământ.

Note de varf: chimion, leandru, scortisoara;
Note de mijloc: ceai, iasomie, trandafir de Damasc;
Note de baza: agar, chihlimbar, lemn de guaiac, mosc, radacina de iris, tamaie.

Găsești parfumul aici.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.