Skinimalism – trendul anului 2021 în skincare. Ce înseamnă asta pentru tenul tău

Minimalismul este un curent care a intrat ușor în toate aspectele vieții noastre, menit să ne demonstreze că „less is more” și să ne facă să fim conștienți de fiecare cumpărătură. Odată cu vârful pandemiei și imediat după, minimalismul și-a făcut loc și în rutina de îngrijire și a luat numele de skinimalism. Experții în industria frumuseții l-au declarat trendul anului 2021.

„Skinimalism”- un termen rezultat din contragerea cuvintelor englezești „skin” (piele) și „minimalism” (cu același sens în română). Aceasta implică folosirea unui număr mai mic de produse pentru îngrijirea pielii, special adaptate noilor probleme cu care aceasta se confruntă

Influența Social Media

Hai să fim sincere – câte produse de îngrijire a tenului ai acasă? Cum de a ajuns ritualul nostru cosmetic să fie atât de complex? Ce s-a întâmplat cu tradiționala rutină în trei pași: curățare hidratare protecție solară? Este, probabil, rezultatul diversificării masive a brandurilor de produse cosmetice, dar și consecința social media & influencers. Cred că nici tu nu mai știi de câte ori ți-ai cumpărat un produs doar pentru că ai văzut un story pe Instagram sau ai citit un blog care îți promitea că această cremă „chiar face minuni”.

Cu 40% mai multe produse de skincare vândute în 2020

Ca să înțelegi și mai bine despre ce vorbim, dă un search pe Instagram a hashtagului #shelfie. Îți vor apărea nu mai puțin de 3 milioane de poze cu rafturi doldora de produse cosmetice ale oamenilor dornici de a-și arăta colecțiile. Tonere cu acizi, scruburi, exfoliante, peelinguri, patchuri pentru ochi, ulei de curățare, măști șervețel, măști alginate sau din hidrogel, serumuri și esențe, misturi de față, plasturi pentru acnee etc… În 2020, în plină pandemie, cererea de skincare a crescut cu 40% pe piața mondială, iar produsele de îngrijire au fost pe locul 2 în topul vânzărilor din SUA, după săpunul de mâini.

„Tenul perfect nu există. El are pori, semne, riduri”

Acesta a și fost mometul când a înflorit Skinimalismul, menit să restructureze rutina de îngrijire și să atenționeze umanitatea cu privire la consumerism. Dermatologii din întreaga lume au susținut cu voce tare skinimalismul, amintind că „tenul perfect nu există!” și că este normal ca pielea sa aiba pori, semne și riduri. Tot ce e nevoie e să îți cunoști tipul de ten și necesitățile lui de bază, apoi să îți construiești ritualul corect de îngrijire.

Cum arată un ritual de îngrijire skinimalist

O consultatie cu un dermatolog te va ajuta să îți găsești produsele potrivite tenului tău, dar există tips and tricks ca să te documentezi și singură. Este simplu: gândește-te la tenul tău ca la o mașină care are nevoie de combustibil și uleiuri ca să funționeze. Când e vorba de skincare, cele două elemente de bază sunt loțiunea de curățare și crema hidratantă cu protecție solară. Restul produselor doar vin să completeze nevoile tenului tău – acizi pentru exfoliere, o soluție cu zinc dacă ai acnee, collagen și retinol pentru tenul matur, vitamina C pentru un ten lipsit de strălucire, etc. Nu ai nevoie de toate acestea împreună! Și încă ceva: e nevoie de timp pentru a-ți readapta rutina de îngrijire, astfel încât să obții maximă eficiență cu minimum patru – cinci produse. Și nu se întâmplă nimic rău dacă trișezi din când în când și vrei să mai achiziționezi un produs pe care ți-l dorești. Important este să o faci conștient și chiar să îl folosești.

Un gând despre “Skinimalism – trendul anului 2021 în skincare. Ce înseamnă asta pentru tenul tău

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.