Elefant.md a dăruit 800 de cărți către 4 cluburi de lectură din Moldova

elefant.md susține provocarea lansată de Președinta țării Maia Sandu de Ziua Națională a Lecturii: tinerii, adolescenții, bibliotecarii și toți iubitorii de lectură sunt încurajați să lanseze Cluburi de Lectură, în cadrul campaniei naționale „Cartea Deschisă.

În acest context, elefant.md – cel mai mare magazin online de carte din Moldova, va oferi cadou 1000 de cărți care vor fi împărțite între cinci cluburi de lectură din țară care vor fi formate în urma inițiativei lansate de Ministerul Culturii și Preșidinția Republicii Moldova.”

Aceasta inițiativă a fost lansată de către echipa elefant.md în luna februarie 2023 cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii. Drept rezultat, am primit peste 35 de aplicări de participare în cursa pentru donațiile de cărți. Majoritatea solicitărilor au venit din raioanele republicii, în special din partea bibliotecilor locale. Acestea au menționat cât de prost este actualizat fondul literar al localității și nevoia de a avea titluri noi în biblioteci, încât copiilor să e fie interesant să vină la bibliotecă după cărți. 

O dată lansată inițiativa, cu mult interes am urmărit activitățile cluburilor de lectură care s-au înscris, primind constant poze și planuri de lectură de la întâlnirile cititorilor din diferite colțuri ale Moldovei. 

În luna mai a acestui an, după 3 luni de activitate a cluburilor de lectură noi formate, am desemnat 4 entități câștigătoare care au întrunit condițiile acestui concurs: grupurile de lectură nou formate să activeze cel puțin o lună de la data formării și să ne fie transmise dovezi de activitate ale acestuia (poze, plan lecturi, altele). 

Cu mare drag anunțăm, lista câștigătorilor:

1. Clubul „Școala lecturii”, Biblioteca publică Caracușenii Vechi, raionul Briceni;

2. Clubul „Academia copiilor”, Liceul „Academia Copiilor”, Chișinău;

3. Clubul „Universul lecturii”, Biblioteca publică Drujba, raionul Ungheni;

4. Clubul „Lumina lecturii”, Biblioteca publică pentru Copii, raionul Drochia.

Fiecare dintre aceste patru cluburi de lectură au primit din partea elefant.md câte 200 de cărți pentru a avea ce lectura la următoarele întâlniri, dar și ca să poată suplini fondul literar al bibliotecilor sale. 

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.