TOP 10 cărți de citit vara la plajă

Vara, și cititorii înrăiți și cititorii ocazionali, își fac bagajul și pleacă la mare. Iar în astfel de vacanțe, nu poți pleca fără cărți, căci nimic nu se compară cu bucuria de a te scufunda într-o lectură ușoară și captivantă pe nisipul fierbinte. Pentru a-ți face bagajul de plajă complet, am pregătit o selecție specială de 10 cărți de citit vara la plajă.
Ușor de citit, pline de aventură, umor și romanță, îți vor transforma plaja într-un paradis literar. Indiferent dacă preferi un roman contemporan, o comedie romantică sau o poveste de mister, echipa elefant.md s-a asigurat că există ceva pentru fiecare în această listă.

1. „O mie de corăbii” de Natalie Haynes este o poveste captivantă și plină de emoție despre puterea vindecătoare a artei și a mitologiei în viața noastră. Autoarea îmbină cu măiestrie două fire narative distincte: una din Grecia antică și alta din prezent, creând un roman complex și profund. Haynes demonstrează o vastă cunoaștere a mitologiei grecești și o abilitate remarcabilă de a o transpune în contextul contemporan. „O mie de corăbii” este o carte care te provoacă să reflectezi asupra puterii poveștilor și a trecutului în construirea identității noastre.

2. „Vraja lumii” scrisă de Katherine May este o carte profundă și inspirațională, care ne provoacă să ne deschidem ochii și să redescoperim minunile lumii înconjurătoare. Cartea este o chemare la trezire, la căutarea esențialului și la redescoperirea bucuriilor simple. Katherine May ne încurajează să valorificăm fiecare clipă și să ne bucurăm de frumusețea și miracolul care ne înconjoară.

3. „S-a întâmplat într-o vară” de Tessa Bailey este o lectură perfectă pentru fanii genului romance, oferind un amestec captivant de iubire, tensiune sexuală și emoție. Cartea ne adâncește într-o relație plină de tensiune și pasiune între doi protagoniști puternici și carismatici, iar Tessa Bailey reușește să îmbine perfect momentele fierbinți cu dezvoltarea emoțională a personajelor, oferind o poveste completă și satisfăcătoare.

4. „Iubire ca la carte” scrisă de Emily Henry este o poveste adorabilă și reconfortantă despre dragoste, călătorie și redescoperirea sinelui. Cartea urmărește povestea lui January și Gus, doi scriitori rivali care se confruntă cu blocaje creatoare și dezamăgiri personale. Ceea ce începe ca o competiție se transformă treptat într-o călătorie de autocunoaștere și într-o poveste de dragoste sinceră și tandră.

5. „8 reguli ale iubirii” scrisă de Jay Shetty este o carte remarcabilă și profundă, care ne oferă înțelepciune și ghidare în căutarea și cultivarea iubirii în viețile noastre. Autorul explorează diverse aspecte ale iubirii, de la relația cu sinele și cu ceilalți, până la gestionarea conflictelor și a suferinței. Cartea îmbină în mod armonios învățămintele filozofiei orientale și ale psihologiei moderne, oferind o perspectivă echilibrată și practică asupra iubirii. „8 reguli ale iubirii” este o lectură esențială pentru oricine caută înțelegere și îndrumare în călătoria iubirii.

6. „O vară italiană” scrisă de Rebecca Serle. Cartea urmărește aventurile lui Lila și Lottie, două surori gemene care se află într-o călătorie de-a lungul Italiei, urmărind indicii lăsate de mama lor decedată. Pe măsură ce explorează locuri noi și întâlnesc persoane fascinante, descoperă secretele familiei și se apropie una de cealaltă în moduri neașteptate. Serle reușește să creeze o atmosferă magică și captivantă, iar descrierile sale detaliate îți permit să te simți cu adevărat în mijlocul acțiunii. „O vară italiană” este o lectură ușoară și plină de farmec, perfectă pentru fanii romanelor contemporane și a iubitorilor de călătorii virtuale.

7. „Vara în care am devenit frumoasă” scrisă de Jenny Han este o carte potrivită pentru adolescenții care se confruntă cu întrebări legate de identitate și încredere în sine. Povestea urmărește aventurile și provocările prin care trece Belly în timpul verii, pe măsură ce navighează prin prietenii și relațiile complicate cu cei doi frați, Conrad și Jeremiah. Jenny Han reușește să creeze personaje autentice și bine conturate, cu care cititorii se pot identifica și conecta. „Vara în care am devenit frumoasă” este o lectură plină de nostalgia verii și de învățăminte valoroase despre iubire, prietenie și autodescoperire.

8. „Libraria din Teheran” de Marjan Kamali ne poartă într-o călătorie plină de aventură și iubire în Teheranul anilor ’50. Povestea urmărește viața lui Roya, o tânără pasionată de cărți și literatură, și relația sa interzisă cu Bahman, un tânăr cu care se îndrăgostește în librăria tatălui său. Marjan Kamali reușește să creeze o atmosferă vibrantă și bogată în detalii, oferind o privire captivantă în viața din Teheran și în valorile culturale ale vremii. Povestea vrăjește rapid cititorii și oferă o perspectivă profundă asupra iubirii și a libertății într-un context cultural complex.

9. „Love & Santorini, o aventură în Grecia” scrisă de Jenna Evans Welch te transportă în peisajele pitorești ale insulei Santorini și te captivează cu povestea sa emoționantă. Cartea urmărește călătoria lui Liv și a lui Theo, doi adolescenți care se întâlnesc în Grecia și se încumetă să exploreze insula într-o aventură memorabilă. Povestea lor de dragoste se dezvoltă treptat, oferind momente romantice și emoționale, dar și provocări și descoperiri personale. “Love & Santorini” e o lectură perfectă pentru fanii călătoriilor și ai romanelor YA, oferind o escapadă virtuală într-un decor idilic.

10. „Detoxificarea minții: Gândește mai clar, relationează mai profund, fii mai fericit” scrisă de David Perlmutter este o carte indispensabilă pentru toți cei interesați de sănătatea mentală și echilibrul emoțional.  Cartea abordează subiecte precum alimentația, somnul, exercițiile fizice și meditația, evidențiind modul în care aceste aspecte influențează sănătatea noastră mentală. Este plină de informații valoroase și sfaturi practice, care te inspiră să faci schimbări pozitive în viața ta și să-ți îmbunătățești sănătatea mentală.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.